Skip links

Mini & Fotball Akademiet i januar.

Share

Så er nok en fotballmåned forbi. Det har gått fort. Temaet for januar var sjef over ballen. Da la vi inn mange forskjellige øvelser hvor hver enkelt deltaker fikk jobbe mye med hver sin fotball. Dette gikk da igjennom hele treningsøkten. Masse touch på kula, gøye og litt utfordrende øvelser, gjerne i form av konkurranser. Artig å se effekten av trygghet, læring, mestring, selvtillit og utvikling.

Det har vært oppvarming med hver sin ball, alt fra enkel teknikk og ballkontroll til mer avanserte drible konkurranser som King of the ring, haien, edderkoppen, lagkonkurranser, osv. Så har det vært en god del deløvelser, hvor temaet for januar var godt ivaretatt og deretter over på spillsekvenser. Ettersom det var en periode som hadde begrensninger i forhold til kontakt, ble det litt sonespill, men på slutten ble det åpnet opp for litt flere muligheter. Erfaringsmessig, så har hver enkelt utøver mest utbytte av spillsekvenser med færrest mulige deltakere. Da i form av 2 mot 2, 3 mot 3 eller 4 mot 4. Grunnen til dette er nokså enkel, hver enkelt deltaker får langt flere involveringer og stører delaktighet i spillet.

Januar har vært en kald periode, selv om det har vær en god del snø, så har forholdene til enhver tid vært optimale. Brøytemannskapet og gjengen som jobber med fotballbanen i Alvøen Idrettspark har gjort en strålende jobb. Så således har det vært perfekt å hatt fokus på individuelle ferdigheter, mestringsfølelse, ball kontroll, ulike type ferdigheter og andre morsomme ting.

Temaet har vært likt for Mini og Fotball Akademiet. En god del øvelser er like, men skiller da litt på type forventninger vi har til hver enkelt deltaker og læring av ulike momenter. Så ja, da sier vi takk og farvel til januar og gleder oss stort til enda flere fotballaktiviteter, masse god læring og utvikling i februar.

PS! Har du lyst til å henge med oss, spille masse fotball, ha det gøy og oppleve masse glede med fotball. Bli med da vel 🙂 Mini Akademiet er for de som går i 3 og 4 klasse, mens Fotball Akademiet er for de som går i 5, 6 og 7 klasse. Send en mail til petter@loddefjordil.no, så hjelper han deg med resten 🙂 

Comments

comments