Skip links

Akademiet i februar

Share

Så er det årets korteste måned sin tur, vi er klar for februar. Vintermessig så opplever vi nok den beste og lengste vinteren i mini og fotball akademiets historie. For oss som liker vinter, så er dette strålende og det er heller ingen problemer med å kombinere dette med fotball. Okay da ,det er litt kaldere, men da må vi bare være i masse aktivitet og ha litt mer klær på. Uansett, langt bedre enn å bli kliss våt 🙂

Vi tar med oss temaet og de tingene vi jobbet med i januar. Sjef over ballen og da jobbet vi mye med teknikk og ballkontroll. Men nå putter vi det enda mer inn i spill. Pluss at vi skal innom forsvar og angreps momenter. Det betyr at vi slår sammen februar og mars, mye av grunnen er at vi antar at det blir flere dager med kaldt vær og mest sannsynlig noen dager med regn. Det er viktig å da ha treninger med mye aktivitet.

Tema for februar og mars: Spill + forsvar og angrep.

Det blir som nevnt da mange spillsekvenser, og dette skjer under store deler av treningen, hvor vi skal jobbe med enkle prinsipper i forhold til angreps og forsvarsspill. Dette gjør vi da med å ha en blanding mellom spilldeløvelser og vanlige spillsekvenser. Det blir mye 1 vs 1, 2 vs 2, 3 vs 3 og 4 vs 4 situasjoner. Felles i alle spillsituasjonen er omstillinger, da i forhold til omstilling fra forsvar til angrep og fra angrep til forsvar. På akademiet så er det alltid slik at dersom vi har angrep eller forsvarsøvelser, så skal øvelsen også inneholde en omstillingsfase. Likt slikt det er i en vanlig kamp.

Prinsipper i spill

I denne perioden skal vi også jobbe med noen prinsipper. Vi har prøvd å lage de så enkle som mulig, slik at det er enkelt for alle deltakere å forstå. Det blir da tre prinsipper i forhold til angrep og tre prinsipper i forhold til forsvar. Prinsippene ser slik ut:

Prinsipper forsvar:

  1. Få tak i ballen
  2. Forsvare mål
  3. Tett sammen – små

Prinsipper angrep:

  1. Hvis ingen kommer på – gå med ballen (skyt)
  2. Hvor er det plass – se
  3. De som ikke har ballen – hjelpe til

Sosialt og opplevelser

Det er mye glede, happines og morsomt øyeblikk på mini og fotball akademiet. Fotball skal være gøy, sosialt og gi kidsa masse artige opplevelser. Det er mye likt på de to forskjellige aktivitetene, da i forhold til selve innholdet og temaene. Samtidig så er det også en del forskjelligheter. Vi skal nå introdusere 2 nyheter, som vil være et fast innslag i perioden frem til sommeren.

Kahoot på Mini Akademiet

2 tirsdager i hver måned, kjører vi på med Mini Kahoot. Vi delere inn i lag og lager til 15 til 20 spørsmål. Det har da med Mini Akademiet å gjøre og deltakere som går der. I tillegg til det er det spørsmål om skole, søvn, oppførsel, kosthold, bekledning, trening, pluss mer. Vi har allerede gjennomført en Mini Kahoot og det var en meget populær sak.

Turnering på Akademiet

Litt inspirert av vår tradisjonsrike juleturnering og soleklart årets høydepunkt, lanserer vi en ny Akademi turnering. Vi deler aller deltakerne som vanlig inn i ulike lag, deretter spilles det turneringsrunder 2 ganger hver måned. Første runde spilles på den mandagen som er nærmest midten av hver måned og den siste runden spilles den siste fredagen i hver måned. Sånn går det helt frem til sommeren 🙂

Det blir som vanlig mange tette kamper, 3 poeng for seier, 1 poeng for uavgjort og 0 poeng for tap.

Vi gleder oss stort til masse herlig fotballøyeblikk i perioden fremover. Dersom du lurer på noe, ta gjerne kontakt med petter@loddefjordil.no

Comments

comments