Skip links

Sesongen 2021, Loddefjord damer, 2 div.

Share

Sesongen 2020 er vel den merkeligste sesongen i Loddefjord sin historie. Lag i barne- og ungdomsfotballen fikk gjennomført deler av sesongen, hvor noen lag fikk spilt ferdig den siste delen og andre lag brått måtte avlyse resterende kamper. Seniorlagene i Loddefjord rakk vel å gjennomføre 1-2 treningskamper og så var det alt de fikk gjennomført av sesongen 2020. Hva skjer nå, hvordan blir veien videre, blir det noe bedring og er det noen høydepunkter å se frem til? Vel, det vites ikke helt, men vi må jo håpe og tro at det blir bedre.

Vi har tatt en lang, lun og jovial preik med treneren til damelaget, Jan Ove Sæbø. Hørt litt om hvordan status er rundt damelaget, hva som skjer i klubben og ambisjoner videre for damelaget.

Hvor står vi?

Loddefjord står godt plantet i 2 divisjon, etter at ingen kamper ble spilt i 2020. Vi har en bra tropp med jenter / damer som vil spille ball, og er glade i trening. Dessverre har 2021 sesongen også bydd på motgang så langt, da vi pr nå ikke har lov å trene felles. Heldigvis er spillerene disiplinerte og trener godt på egenhånd. Trener apparatet er også utvidet denne sesongen. Keeper trener Lena Tux Susanne, ei ivrig dame som vet å sette krav til spillere, men samtidig er hun pedagogisk dyktig med å skape et godt samhold blant keeperne. Hun vil absolutt være med å løfte laget. I utgangspunktet er også Johnny med videre, og han er viktig mtp at han har kjennskap til keeperne gjennom 2 år, og kan sparre godt med Lena om videre utvikling.

Heldige oss har fått inn Bjørn Mjelva, et fyrverkeri av en kar, som har en unik egenskap i å se og verdsette hver enkelt spiller. Han vil bli viktig som medtrener og vil være en solid stemme på feltet, og ikke minst, han er fotballfaglig intelligent. For meg personlig så vil han og være en som kan bidra med å stille oppbakkende / kritiske/ utviklende spørsmål som vil kunne føre til at vi blir bedre til å vurdere og evaluere økter / kamper. Forhåpentligvis vil det medføre at vi i lag med jentene og resten av apparatet klarer å løfte lag/ spillere enda et nivå.

Vi som klubb, og jeg personlig, er enormt glad for at (den som muligens holder best oversikt over det meste) Morten Sanne, fortsetter arbeidet som oppmann. Det er ikke lite den karen gjør for at vi på feltet skal ha det best mulig, spillere så vel som trenere. Han er den første jeg tar ut i start 11’eren til hver kamp! 🙂

Uten Anniken Hoff har vi ingen sosialminister. Er det noe jeg er stolt av, så er det samhold og væremåte jentene viser seg imellom. Her viser Anniken vei, og det bare MÅ bli feiringer, treningsleir, teambuilding og lagfester snart. Der er vi i Champions League!

Veldig spennende med nyoppretta stilling til sportssjef Petter Bakke. Han har fine visjoner, er en svært inkluderende fyr, og evner å både prate og lytte. Har veldig tro på opplegget han er i gang med, det at han ønsker å bygge klubb og samtidig utvikle spillere, er noe som trigger oss på senior siden.

Hvor vil vi som klubb ?

Utvikle egne spillere er det vi har mest fokus på. Både de som er i senior stallen og de på vei opp. Her jobbes det svært godt på aldersbestemte lag, og dette vil gi klubben et godt fundament for fremtiden. Få frem gode trenere er noe som er ønskelig, i klubben så har vi en veldig flink, kunnskapsrik og dyktig trenerveileder i Gisle Andersen. Det å skape gode, trygge trenere er første steg i å utvikle spillere.

En klubb for alle, ikke bare de flinke / ivrige. Det skal være rom for at de som kun vil spille fotball for “fun”, ikke bruke så mye tid ukentlig, også skal få dekket sine behov. De som vil trene mye skal få muligheten til det. Ikke bare med eget lag, men også å hospitere med andre lag internt i klubb. Blant annet å trene på tvers av kjønn og gjerne opp og ned i alder. Kamparena blir tilpasset spillers ambisjoner og nivå .

Ambisjoner for damelaget.

Først og fremst spille kamper igjen, etter å ha trent normalt en tid! Vi er ikke bedre enn kidsa, fotball er gøyest med motstander. Håper inderlig vi kommer i gang asap! Sportslig skal vi bli bedre på alt fra det fysiske / tekniske / taktiske – til det mentale. Den siste biten blir viktig etter ett år i “fotballkoma”. Vi er sikkert litt kamp rustne når den tid kommer, og må være smarte slik at vi unngår skader, og ikke brenner alt krutt de første rundene (sesongen kan bli laaang).

Videreutvikle den sosiale biten. Fokus på det å gjøre hverandre gode via samhandling viser seg også utenfor banen. Vi er egentlig knallgode der, men f.eks med nye spillere på plass, så kreves det at vi igjen inkluderer, ivaretar og følger opp. Et lite vakkert eksempel fra nylig, der vi skulle ha en corona økt (1 m avstand hele økta). En av spillerene nådde ikke fram til treningsstart kl 19 pga jobb og trodde hun måtte ta egentrening. Men neida, to av spilleren var og testa skia i parken, de heiv seg i bilen, kjørte til byen og henta spilleren på jobb. Dette er samhold!

Hospitanter (nye spillere). Veldig spennende at vi får inn nye spillere som vil prøve seg på damelaget. Disse kommer til oss for å prøve seg, mye pga de dyktige aldersbestemte trenerne vi har i klubben, som jobber strukturert med tanke på å skape en arena der de som vil kan utvikle seg. Dette ryktes fort via jungeltelegrafen. Hospitanter skal få være med damelaget etter prinsippet: “vil du trene nok – og er du god nok – da er du gammel nok”. Noen etablerte nye spillere vil og selvsagt være aktuelle. Håper at tilbudet i Loddefjord blir så bra at vi i alle aldersklasser kan tilby en fantastisk god treningshverdag og en sosial arena de ikke vil være foruten.

Det vil selvsagt være en del som lurer på om vi har tanker om hvor vi ender på tabellen. Som nyopprykka er det alltid tøft. Men holdning og ferdigheter i laget er mer enn gode nok til å kjempe om poeng mot alle lag. Så får vi telle opp til slutt😊

Da er det jo bare å takk MR Sæbø for en lang, lun og meget jovial preik. Ønsker deg, gjengen din og laget lykke til med sesongen. Så er det jo sånn, at for oss som kjenner Jan Ove meget godt, så vet jo vi at han er glad i å prate. Så ja, vi gir derfor det siste ordet til Jan Ove, han har nemlig lyst til å oppsummere litt poetisk;

«det må vel bli bedre denne sesongen,
alle vil på toget, ha egen kupe,
det er fult på perrongen,
en finner knapt fram uten kikkert og lupe»

«det må vel bli bedre denne sesongen,
alle vil ha drakt og leggskinn nå,
høyttalere med klubbsongen,
taklinger og jubel etterpå»

«det må vel bli bedre denne sesongen,
alle vil ha tribunejubel fra mann og kåna,
det vil sikkert bli bedre denne gongen,
stay away -forbli borte for alltid du hæslige Corona!»

 

 

 

 

Comments

comments