Skip links

Roller rundt lagene

Share

Rundt et lag så er det mange viktige roller som bør fylles. Disse ulike rollene er viktige på kort sikt og på lang sikt. Ettersom det handler mye om å lage gode grupper med gode verdier, holdninger, oppførsel, væremåte, fair play, med andre ord: et best mulig utgangspunkt. En god gruppe, med trygge og gode voksne, som legger til rette for at lagene får en gruppe med stor grad av trivsel, tilhørighet, tillit og trygghet. Handler om å bry seg og å være tilstede. For, ser vi på det store bildet, så ønsker Loddefjord at gruppen holder sammen så lenge som mulig. Da viser superenkel forskning at en god start på fotball livet er et meget godt utgangspunkt.

Det er ikke alltid så viktig med fotballforståelse eller kunnskap i barnefotballen, her vil uansett vi i Loddefjord Fotball hjelpe til. Det er vel så viktig med personer som er gode på å planlegge, se hver enkelt, den gode motivatoren, den morsomme treneren med glimt i øyet, folk som er flinke til å organisere, de som er gode til å trøste, osv. I gruppen rundt spillerne er det plass til mange, desto flere, desto større muligheter er det også for å utfylle hverandre. For det er jo slik, at også her trenger vi flere ferdigheter og egenskaper. Fotball er et lagspill, hvor man er avhengig av alle og så handler det om samhandling, gjøre hverandre bedre.

Ulike roller og organisering rundt lagene

For laget sin del og for Loddefjord sin del, så er det veldig viktig å få foreldre med i forbindelsen med oppstarten av nye lag. Det gjelder selvsagt ikke bare i starten, men så lenge som mulig. Loddefjord har ingen muligheter å stille ressurser til disposisjon rundt ulike lag i barnefotballen (vi ønsker å ha foreldretrenere frem til lagene beveger seg inn i ungdsomsfotballen), men Loddefjord har kontaktpersonen som vil være behjelpelig med å få ting til.

En engasjert heiagjeng er det alltid brukt for, som skaper gode opplevelse rundt kampene og supre opplevelser for barna. Her følger en liten oversikt over noen av rollene som er nødvendige rundt et lag:

Trenere

Mammaer eller pappaer, som styrer aktiviteten til spillerne. 

Oppmann

Fungere som bindeledd mellom foreldre og trenere.

Foreldrekontakt

Fungere som uavhengig kontakt mellom foreldre og spiller/ledergruppen.

Dugnadsansvarlig

fungere som koordinator  for gruppen opp mot klubbens dugnadsanvarlig.

 

Utover det så er det alltid kjekt med foreldre som ønsker å legge til rette for sosiale sammenkomster. Det er alltid herlig å ha noen sosialministere i en gruppe, som kan være med å gi kidsa gode fotballopplevelser og minner. Som barna vil ha med seg videre i livet. Gjerne i form av avslutninger, samlinger etter treninger (som felles kvelds, pizza kvelder, osv) eller finne på andre ting, som for eksempel spill/gaming kvelder. 

Neste gang skal vi se litt nærmere på trenerrollen og hva som er viktige ting å ha med seg i barnefotballen.

Comments

comments