Skip links

Nye årskull – De første treningene

Share

For mange kan det være litt usikkerhet i å skulle gjennomføre en fotballtrening for første gang eller med en ny gruppe. Derfor har vi i Loddefjord Fotball funnet en løsning på hvordan vi ønsker å gjøre det hos oss. De første treningene blir ledet av Trenerveileder Gisle Andersen og Sportslig leder Petter Bakke, som også har med seg hjelper på feltet. Dette kan være spillere fra klubbens dame eller herrelag, samt spillere fra klubbens ulike ungdomslag. 

Formålet med dette er å hjelpe lagene et stykke på vei, i forhold til gjennomføring, innhold, opplegg og struktur på treningene. De personene som har meldt seg som trenere, skal selvfølgelig være med å observere og delta i gjennomføringen. Etter hvert vil ansvaret for treningene overlates mer og mer til de som skal være trener for laget. Før gruppen “overlates” helt til seg selv vil det bli gjennomført et trenermøte med Trenerveilder, Sportslig leder og trenere for laget. Reflektere over hvordan oppstarten har gått, diskutere trenerrollen, hvordan vi ønsker å ha det i Loddefjord, verdier, innhold og utvalg av øvelser til fremtidige treninger. Samt finne tidspunkter for nå Grasrottrenerkurset skal gjennomføres.

Som vi tidligere har skrevet om så er Loddefjord Fotball helt avhengig av at foreldre stiller opp til ulike verv rundt nyoppstartet lag. Det er perfekt om det er mange som ønsker å være med å hjelpe til på treningsfeltet. En stor fordel for alle spillerne som er på trening og selvfølgelig et langt bedre utgangspunkt i forhold til organisering og gjennomføring av treninger og øvelser. 

Gjennomføring de første treningene

Den aller første treningen er alltid litt spesiell. Det første møte med fotballen for alle spillerne og noen foreldre. Mye spenning, glede og nye opplevelser. Trenerveileder Gisle Andersen og Sportslig leder Petter Bakke leder denne økten. Tar i mot gruppen, innfører noen enkle grupperegler og organiserer treningen. Lager 3-5 ulike stasjoner og deler inn i grupper, som deretter rullerer mellom de ulike øvelses stasjonene. Trenere og hjelpere som er med følger gruppene. God stemning, godt humør, motiverte og motiverende trenere, som skal gi barne et fantastisk første møte med fotballen.  

Gruppen får hjelp til å komme i gang og de 4-5 første treningen gjennomføres på måten som beskrevet over. Gradvis tar lagets trenere over og styrer aktiviteten selv, hvor de følges opp av trenerveileder utover sesongen. Trenerene får også et «kompendium» med et utvalg av øvelser, slik at de kan planlegge og legge tilrette for gode treninger. 

I løpet av hver sesong gjennomføres det også trenersamlinger i Loddefjord, hvor det diskuteres forskjellige fotball temaer. Neste gang skal vi se litt nærmere på foreldrerollen. 

Har du fått med deg disse sakene:
Trenerrollen i barnefotballen
Roller rundt lagene
Nye fotballkull i Loddefjord Fotball
Det store bildet i Loddefjord Fotball

Lurer du på noe, så kan dere ta kontakt med:

Rune Lyseknappen, Fotball leder – rl@aabg.no – 489 50 415

Petter Bakke, Sportslig leder – petter@loddefjordil.no – 981 04007

Comments

comments