Skip links

Ungdomsfotball i Loddefjord

Share

Hvordan og hva kan vi i Loddefjord Fotball gjøre overfor våre spillere som har en drøm om bli fotballspiller? Gi våre spillere et godt utgangspunkt, i forhold til trening men også i forhold til kunnskap og forståelse.  

For å utvikle seg, bli bedre, lære seg forskjellige ferdigheter, så handler det om å trene. Trene med laget og trene på egenhånd. Har man lyst til å bli skikkelig god, ja da må man gjerne trene mer enn de andre. I tillegg så må treningene gjennomføres med kvalitet og det er jo gjerne greit å ha en plan på hva man ønsker å bli bedre på. På toppen av dette så skal alt kombineres med en hektisk hverdag. Ofte så strekker ikke tiden til i kombinasjon med skole, jobb, henge med venner/familie, lekser, prøver og treninger. 

Tøft og utfordrende å være ungdom og fotballspiller, kanskje langt enklere den dagen man får fotballen som fast jobb. Men for å komme ditt, så er det mye hard jobbing, tøffe prioriteringer og ulike valg som må taes. Det er heller ingen garanti for at man lykkes, det finnes nemlig mange ungdommer i Norge som har samme drøm. 

Som nevnt, så er det mange faktorer som spiller inn og mye man kan øve på for å bli bedre. Så finnes det også en god del andre ting man kan bli god på, som igjen øker mulighetene til å prestere best mulig på både trening og kamp. Som blant annet kosthold, søvn, bevissthet, motivasjon, fotballforståelse, tips, innspill, råd, forslag, teori, rollebeskrivelser, kampplan, sånn for å nevne noe. 

Hva kan vi i Loddefjord gjøre for å hjelpe våre spillere som er ivrig etter å lære, lyst til å bli bedre og å øke kunnskapen sin om forskjellige temaer som er i fotballverden. Hvordan kan vi legge tilrette for både trening og øke kunnskap, bevisthet, inspirere, motivere og i tillegg konkurrere med en hektisk hverdag. 

Hva passer ikke bedre enn å kunne ha alt dette tilgjengelig på telefonen og fritt kunne bestemme seg for når man vil sjekke det ut. Man kan høre på en podcast om ernæring mens man sitter på bussen, sjekke ut en YouTube video om forsvarspill på vei til trening, lære seg litt om rollebeskrivelser mens man er på ferie, få forslag på øvelser til egentrening en dag det er fri fra skolen, lese en artikkel om posisjonspill i bilen på vei til bortekamp, eller sjekke ut en video i friminuttet på skolen om samhandling mellom back og kant. Ikke for de man må, men for de man er interessert i fotball. 

I løpet av mai ruller vi ut et eget opplegg for fotballspillere i Loddefjord og de som er i ungdomsfotballen. Tilgjengelig for alle og en mulighet for de som er ivrig og ønsker seg mer. Vi har laget to ulike grupper. En gruppe for jenter og en gruppe for gutter. Mye vil selvfølgelig være likt, men vi tenker at det vil være kulere og mer motiverende for jenter å høre på en podcast med Ada Hegerberg eller høre fra Cecilie Fiskerstrand om keeperrollen, samt skape litt forbilder og rollemodeller. Nokså kreativt har vi valgt å kalle gruppene for:

  • Loddefjord fotball – jenter
  • Loddejord fotball – gutter

Så er du trenere for lag i ungdomsfotballen i Loddefjord eller foreldre til en spiller, tips de gjerne om dette. Kan jo hende at de får noen ideer, forslag og innspill, som de kan ta med seg inn i fotballhverdagen sin 🙂 

Comments

comments