Skip links

Loddeford akademiet oktober

Share

September har kommet til veis ende, sånn for en liten stund siden. I september så var det teknikk som var temaet og gikk igjen i de aller fleste øvelsene vi hadde. Gjerne helg fra oppvarming og til siste spark på ballen, til treningen var ferdig. Vært innom mange varianter av teknikk, langt utover det å bare lære seg finter og touch på kula 🙂

Akademiet i oktober

I oktober så er det forsvar og angrep som er temaet, også her vil enkelt oppvarmingsdeler være øvelser hvor temaet går igjen og som da er den røde tråden gjennom hele treningen. 

Det blir mye smålagsspill, hvor vi skal jobbe med enkle prinsipper i forhold til angreps og forsvarsspill. Dette gjør vi da med å ha en blanding mellom spilldeløvelser og vanlige spillsekvenser. Det blir mye 1 vs 1, 2 vs 2, 3 vs 3 og 4 vs 4 situasjoner. Felles i alle spillsituasjonen er omstillinger, da i forhold til omstilling fra forsvar til angrep og fra angrep til forsvar. På akademiet så er det alltid slik at dersom vi har angrep eller forsvarsøvelser, så skal øvelsen også inneholde en omstillingsfase. Likt slikt det er i en vanlig kamp. 

Prinsipper, forsvar og angrep

I forhold til læring og utvikling, innfører vi også noen enkle prinsipper i denne perioden. Disse vil vi snakke om, de vil være sentrale i quiz konkurranser vi gjennomfører før treningene og selvfølgelig når vi prøver å vise gode eksempler og bilder i spill situasjoner. Vi er klar over at det kommer til å ta tid, men mange repetisjoner er alltid nødvendig. 

Vi har prøvd å lage de så enkle som mulig, slik at det er enkelt for alle deltakere å forstå. Det blir da tre prinsipper i forhold til angrep og tre prinsipper i forhold til forsvar. Prinsippene ser slik ut:

Prinsipper forsvar:

  1. Få tak i ballen
  2. Forsvare mål
  3. Tett sammen – små

Prinsipper angrep:

  1. Hvis ingen kommer på – gå med ballen (skyt)
  2. Hvor er det plass – se
  3. De som ikke har ballen – hjelpe til

Comments

comments