Skip links

Loddefjord i gang med trenerkurs

Share

Treneren er jo en viktig del i fotball og i forhold til et lag, så da er det greit å ha litt kurs. Ikke fordi vi mener at trenerne i klubben har for litt å gjøre på, sånn på fritiden, men fordi det er viktig i forhold til aktiviteten og utviklingen på feltet.

I tillegg er det en sosial arena for trenere i klubben, blir litt bedre kjent. Noe som jo alltid er en fordel. Mandag 19 september var det klart for Grasrottrener , delkurs 1 – modul 1. Kurset holdes av trenerveileder Gisle Andersen og Sportslig Leder Petter Bakke og det var 11 deltakere fra Loddefjord, som trener ulike barnelag i klubben.

Blitt litt endringer i forhold til forrige gang Loddefjord gjennomført trenerkurs. Nå skal alle deltakere gjennomføre en e-læring i forkant av hver samling. Dermed blir det litt gjennomgang av mer kjent tema og litt mer diskusjon rundt ulike spørsmål.

 

Modul 1 har størst fokus på:

  • Verdigrunnlaget og «trygge rammer»
  • Prinsipper for god fotballaktiviteter («Den gode økta»)
  • Fotballferdighet, Aktivitetskategoriene

Etter en runde med preik og god stemning, var det klart for å begynne planleggingen av treningsøkt. Deltakerne ble delt inn i ulike grupper, fikk utdelt en aktivitetskategori og deretter finne en øvelse samt planlegging i forhold til gjennomføring.

Programmet for dagen var som følger

MODUL 1: BARNEFOTBALLENS VERDIGRUNNLAG

18.00 – 18.15 Åpning – orienteringer/presentasjon av deltakere.

18.15 – 18.40 Refleksjon om Modul 1

18.40– 19.00 Forberedelse/ planlegging av treningsøkt.

19.00 – 20.00 Praksis

20.10 – 20.45 Refleksjon Praksis/ Oppsummering Modul 1

Etter endt gjennomføring av praksis økt, var det tid for litt refleksjoner, flere diskusjoner og tilbakemeldinger. Det var mye god trenings som ble gjennomført, gode øvelser og engasjerte trenere. Så dette var en god start. Vi ser frem til neste samling, som er allerede førstkommende mandag, altså 26 september, kl 18.00

Comments

comments