Skip links

Tall og fakta 2 divisjon avdeling 4

Share

Det nærmer seg kraftig slutten på sesong i 2 divisjon avdeling 4. Siste runde spilles kommende helg og merkelig nok har noen av andrelagene fått samme kampdato som lagene i toppserien. Nok om det, ettersom nesten alle rundene er ferdig spilt, så medfører dette at det ligger litt tilgjengelig statistikk, noe som kan være interessant å se litt nærmere på.

Alt sammen finner man inne på fotball.no og der kan man sikkert finne ut enda mer enn det vi tar med her. Aller først så kan det jo være artig å se litt på dette med mål. Det er totalt scoret 595 mål, noe som gir et snitt på 4,7 mål pr kamp. Altså masse mål og god underholdning. Samt hvis man er trener, kanskje økt fokus på forsvarsarbeid inn mot sesongen 2023.

Av disse 595 målene, så var det 569 spillemål, 20 straffespark og 6 selvmål. Hvor mange som evt kom på frispark eller cornere, det vites ikke. Toppscorer i avdelingen er Hanne Sæthre Jakobsen, hun har scoret smått imponerende 30 mål, på 21 kamper. I og med at det er 1 runde igjen, så kan det jo bli noen flere. Hanne spiller på Viking og Viking har scoret småpene 108 mål så langt i sesongen 2022 🙂 Ser vi nærmere på Loddefjord, så finner vi Camilla Ervik først, hun har scoret 13 ganger, noe som gir en 5 plass på toppscorer listen. 

Alder er jo noe som har vært diskutert mange ganger når det gjelder damefotball. Ser vi på gjennomsnittsalderen, altså gjennomsnittsalder turnering (som det heter), så er den på 19,71 år. Det gjelder da for samtlige lag. Her kan vi finne ut at Loddefjord har det eldste laget, der er gjennomsnittsalderen 22,16 år, deretter følger Bryne og Fyllingsdalen. Det «yngste» laget, det er Arna-Bjørnar 2, der er gjennomsnittsalderen 16,57 år.

Litt tilbake til dette med mål. 54,2% av målene er scoret av hjemmelaget og 45,8% er scoret av bortelaget. Kamputfallet dersom hjemmelaget scorer først, så ender 55 kamper med hjemmeseier, 7 med borteseier og 7 med uavgjort. Kamputfall dersom bortelaget scorer først, så ender 7 med hjemmeseier, 42 med borteseier og 7 med uavgjort. Det betyr da at så langt har det blitt 62 hjemmeseiere, 39 borteseiere og 14 uavgjort. I tillegg så kan det jo være lurt å være det laget som scorer først 🙂

Det har jo blitt scoret mange mål og da er det litt artig å se nærmere på hva som er de 10 vanligste resultatene. Der er det 4 forskjellige resultater som innehar førsteplassen, hvis vi kan kalle det for det. Det er 0-1, 1-0 og 1-1, som ikke er så veldig uvanlig. Men vi finner også 4-0. 7 ganger hver har noen av kampene da hatt disse 4 forskjellige resultatene.

Sånn helt til slutt, så er det jo litt artig med kort. 7 røde kort har det blitt i årets sesong, 135 gule kort og her er vår egen Lina Forthun den personen med flest gule kort, topper listen med 5. Så kan vi jo også ta med noen tall for Loddefjord. Laget har scoret 59 mål så langt, 57 spillemål, 2 straffer og 1 selvmål (scoret av motstander). Ettersom det er spilt 23 kamper, så gir dette et snitt på 2,6 mål pr kamp. På hjemmebane har Loddefjord 7-2-1 og en målforskjell på 31-15. På bortebane er det blitt 3-4-4 og en målforskjell på 26-34. Totalt ender man opp med 10-6-5 og 57-49 i målforskjell, noe som medfører at man før siste runde har 36 poeng.

Det blir en spennende innspurt, det er 1 poeng opp til Haugesund, som gir sikker plass i 2 divisjon sesongen 2023. Så ta turen til Alvøen Idrettspark, det ligger jo an til at det scores mange mål i avdelingen denne runden også. Kan godt hende at noen kommer i oppgjøret mellom Loddefjord og Staal Jørpeland.

Comments

comments