Skip links

Mads Kalvenes på akademiet

Share

Det går sin vante gang på FFO og de ulike akademiene. Dagene og øktene flyr unna. Mye god stemning og happy kids. Selvfølgelig er det langt mer behagelig når det er sol og varmt i været. Men litt god mat, vafler og kakao hjelper alltid godt på humøret. 

Innholdet, opplegget og trenerstaben holder god kvalitet. Hvor man sørger for utvikling, læring, mestring og fotballglede. I november har vi også hatt besøk av Mads Kalvenes. Han var med på FFO hele forrige sesong, i tillegg så spilte han på a-laget til Loddefjord. I sommer flyttet han til Oslo for å studere og ta fatt på utdannelse. 

Det var mye gjensynsglede da Mads plutselig dukket opp, kidsa viste ingen ting og fikk seg en liten overraskelse. Vi har tatt en lun og jovial preik med Mads, sånn for å høre litt mer om hva han driver med for tiden og hva som er opplegget/innholdet i treningene han skal gjennomføre med akademiet.   

Jeg studerer på Norges Idrettshøgskole, som er Norges fremste utdannings- og forskningsinstitusjon i idrettsvitenskap. Skolen holder til ved Sognsvann på Kringsjå i Oslo med Olympiatoppen Toppidrettssenter som nærmeste nabo. 

Der holder jeg på å ta en bachelor i trenerrollen. Studiet skal gi kompetanse til å lede og håndtere det daglige arbeidet med trening og konkurranse for lag og utøver på ulike ferdighetsnivåer.

Før jeg kom på besøk til dere hadde jeg forberedt meg i noen uker sammen med klassen min og Lyn-akademiet. Der bruker vi både lyd- og videoopptak til å evaluere oss for å kunne bli bedre trenere. På skolen bruker fotballtrener-gruppen vår egen ball-lab hvor vi kan vi kan sitte å se på treninger i opptak. Der diskuterer vi valg av øvelser, kommunikasjon med spillerne og har fotballfaglige diskusjoner.

Når jeg var på besøk hos Loddefjord-akademiet var det for å gjennomføre et arbeidskrav i emne idrettsprakis for barn og ungdom. Oppgaven var å planlegge og gjennomføre to treningsøkter, som skulle filmes og evalueres. Tema for den første økten var angrep, og tema for den andre var forsvar. Hovedhensikten med dette var for å skape refleksjon rundt mine utviklingsområder som trener.

Treningene gikk veldig bra og kidsa fikk masse god læring av treningen som Mads hadde. Mads er alltid velkommen innom hos oss og vi ønsker han lykke til videre med utdannelsen 🙂 

Comments

comments