Skip links

En fotballprat med den nye treneren på damelaget

Som du kanskje vet og som du faktisk nå bør ha fått med deg, så er Jan Ove Sæbø nye hovedtrener på damelaget. Jan Ove har i mange år vært mye involvert i Sandviken, og der har han gjort sakene sine meget bra. En dyktig kar, som kan sitt fag og kanskje det beste av alt, han er veldig flink med mennesker. I kullissene så er det jobbet hardt og faktisk ganske lenge med å få Jan Ove som nye trener i Loddefjord. Først og fremst fordi han er dyktig, men også fordi vi tror han kan viderebringe det vi har jobbet med i Loddefjord de siste årene, at vi sammen blir enda sterkere, utvikle oss videre og at vi kan oppnå nye fremtidige mål.

Det kan jo også nevnes at Jan Ove var en nokså klok og habil fotballspiller. Med bra blikk for spillet, god teknikk og basisferdigheter. Hurtighet er ikke en av Jan Ove sin styrker, han bruker en dag på å spurte over en fotballbane og han har aldri løpt opp en motstander. Så liten fart i beina, men han har bra fart i snakketøyet, der går det på inn og ut pust, samt litt til. Derfor er det jo veldig naturlig å ta en litt lengre preik med Jan Ove, høre litt om hva han tenker og hva planene er videre. Så blir du litt bedre kjent med han og er litt mer oppdatert på hva som skjer hos Loddefjord Fotball Damer.

Fortell litt om oppkjøringen nå, hva man trener på, litt fakta om troppen, treninger, osv

Ny klubb for meg , nye spillere og støtteapparatet. Ble trigget av ambisjonene, samt grunnverdiene i klubben. Vet de har gode tradisjoner på damesiden, og bruker ressurser fornuftig.

Vi har så vidt kommet i gang . Har en grunntropp på ca 16, ønsker å utvide noe. Treningene bærer preg av ønske om å bli bedre, fin holdning og absolutt ingen sutring . Vi har kun hatt fokus på å bygge oss opp til å tåle trening ,dvs januar er en måned der vi bruker treningene til  å bygge grunnfysikk. Dette gjør vi via økter som både inneholder mye ballkontakt der vi ikke har for mye ” trøkk “, men  noe trening også på kjernemuskulatur. Vi ønsker ingen belastningsskader, og vil bruke oppkjøringa godt i så henseende.

Fortell litt om formasjon, spillestil og viktige prinsipper i måten dere spiller på

Vi vil gå for en spillestil som gjerne kan kalles ballbesittende nok til å drive utvikling, men likevel effektiv og” kynisk” nok til å vinne kamper. Nå er det ikke nødvendigvis noe motsetning mellom utvikling og  effektivitet, og håpe er at en legger til rette for at læring skjer. Å lykkes/ mestre er en god følelse- men for å føle på den må du våge å feile. Hos oss er det lov å feile i  kamp, på trening- så lenge du søker bedring.

Formasjon har utgangspunkt i 1-4-2-3-1 offenivt og 1-4-5 -1 defensivt. Vi vil involvere mange med ball- ball gir økt lyst til å løpe/bidra. Derfor skal det være lov å prøve utover spillprinsipp, men noe grunnprinsipper ligger i bånn.:

A) Du som har ball bestemmer valget ditt, de andre medspiller er alternativer, du må gjøre det rette valget oftest mulig.

B ) Vi skal løpe nok, rett nok, høy hastighetsløp.

C) alltid balanse selv om vi angriper med mange

D) “eie” boksene  i begge ender.

E) framsnakking av hverandre, men konstruktiv tilbakemelding er lov.

Hva ønsker du å utvikle samt forbedre?

Forbedringspotensialet er alltid til stede, både for spillere og for oss i støtteapparatet.  Det skal være trygt og forutsigbart i Loddefjord.  Du som person/spiller er like viktig uavhengig av spilletid og alder. Viktig for meg at det jeg formidler på feltet ikke bare blir gjennomført, men forstått ,slik at vi kan skape en felles forståelse (og terminologi) som vil gjøre kommunikasjonen lettere. Det å utvikle spillere, henger sammen med det litt hårete målet om å utvikler mennesket. Men jeg tror at sosiale relasjoner, på sosiale arenaer som trening og kamp, påvirker en svært positivt om forholdene (via oss i støtteapparatet) blir lagt til rette for individuell utvikling og kollektiv samhandling.

F.eks var treningen 22-januar god den, men den dagen så var felles kvelds det som bandt gruppa enda tettere sammen. Sportslig skal vi bli best på å skape sjanser og omsette de oftere og oftere i mål, og ditto vanskelig å score på. PUNKTUM!

Målsetning for sesongen

Målsetting for sesongen er alltid vanskelig å si noe vettugt om. Men det å ligge på øvre del av tabellen er ikke uforenelig med ambisjonene til spillere, klubb og trener. Vi må bare tenke på å forbedre prestasjonene, ikke bare måle eventuell suksess i antall poeng. Bygge videre på en god treningskultur, gjøre det attraktivt  å være Loddefjord spiller via godt miljø, gode treninger, framsnakke klubb og personer. ” Det er hva du sier rundt middagsbordet som er Loddefjord, ikke corneren som gikk bak mål “.

Hva tenker du om avdelingen

3 div i år blir hard. Stord var suverene i fjor. Via Øyvind Mellomstrands kompetente ledelse viste de fotball med stort tempo med og uten ball. Om noen har tatt over den tronen er jeg usikker på, men gode lag og enkeltspillere finner vi flere av. Veldig spent på de nyopprykkede lagene Os og Krabbetor.  På”raitingen” bør vel Fana være blant opprykksfavorittene, men tror Sotra også kommer til å bite fra seg. Gneist og Nymark er og spennende- 2’er lagene blir vel litt varierende alt etter antall fra 1 laget som stiller. Håper våre gode venner fra ENK får en  fin sesong- de har noe på gang der ute på ” hi sida av brua “. Solid/Trott er etter sigende et tøft fysisk lag å møte, så der kan vi brynt oss. Djerv har alltid mange gode enkeltspillere og vil kunne overraske.

Ellers, hva sier krystall kula om fotball året 2019 for Loddefjord sin del?

Loddefjord har vært en utrolig fin klubb å komme til, veldig flinke folk med stort HJERTE for mennesker og klubb. Vel dreven, kunnskapsrik/tørst og historie skrevet i veggene. Gleder meg til å få høre mer, lære mer og kanskje også bidra litt til å gjøre Loddefjord enda mer rusta for å ta nye steg på fotballkartet.

Så kort oppsummert;

takk jente/damer, som møter og yter på  hver trening og bidrar til progresjon og glede.

takk Petter for at du “maste” meg med😊, og hver dag “bjuder på “!

takk Rune for flott innblikk i Loddefjord og oppfølging

takk Morten for alltid legger til rette for at vi alltid har det vi treng på og utenfor bana.

takk Annikken for å ha ta vare på alle, xtra økter m fustal og skape miljø

takk Loddefjord for at jeg fikk lov å joine

takk AK og Håvard for at jeg får lov å være med på dette eventyret  kveldstid.

” nu kjør vi “

Lykke til med sesongen Jan Ove og resten av gjengen. Vi heier på dere 🙂 

Comments

comments